2014.03.16. Dombóvár, Zavargások 2022

Go down

2014.03.16. Dombóvár, Zavargások 2022

Témanyitás  StraubZ on Hétf. Márc. 10, 2014 1:25 pm

Játék ideje: 2014.03.16.
Szervező: D.A.K. - HHBSE
Játék helye: Dombóvár, Fatelítő
Gyülekező: 08:00-ig!!!
(Dombóvár Penny parkolóban 3/4 8-ig azoknak, akik nem ismerik a pálya helyét, a többieknek egyenesen irány a pálya!)
Eligazítás: 08:30-tól
Játék kezdése: 9:00
Játék vége: MAX 16:00
Pályabérlet: Felszereléssel rendelkezőknek 1000 ft
Szabályrendszer: MASZ 2010 és helyi szabályok
Kötelező: megfelelő szemvédelem, narancs találatjelző vagy sapi, a PMR rádió különösen fontos
Ajánlott: 2 Liter folyadék, elegendő élelem, arc, könyök, térd védelem.

Jogi nyilatkozat: Az airsoft játékosok nem képviselnek semmilyen katonai vagy félkatonai szervezetet, politikai, vallási, vagy etnikai csoportot. Az airsoft a paintballhoz hasonló, biztonságos, erőszakmentes, stratégai-taktikai játék, melyet törvénytisztelő állampolgárok százezrei űznek világszerte. Az airsoft nem kívánja a háborút, a fegyveres konfliktusokat dicsőíteni. A valóságot csak szimuláljuk, ez egy játék!

Néhány dolog, ami fontos lehet és nem csak az újoncoknak:
- Találat az, amit megadnak! Vagyis jogod van tovább lőni, feltételezve, hogy az illető nem vette észre, hogy eltalálták! Amint azonban ezt elismerte, tüzet szüntess!
- Az airsoft játék ideje alatt a játékosok nem érnek egymáshoz, ha csak különleges szabály nem engedélyezi ezt.
- Dobatás, amikor oldalról vagy hátulról megközelítjük az ellenfelet olyan közel, ahonnan már fájdalmas és sérülés veszélyes lehet rálőni. Hangos "Dobd el!" Kiáltással hívjuk fel figyelmét vert helyzetére. Abban az esetben, ha nem engedelmeskedik a találat lehetőségét ezzel bevállalta, lelőhető. Szemből nem dobatunk! Késelés esetén az alaphelyzet ugyanaz, de ebben az esetben már hozzá is tudunk érni az ellenfélhez. A vállához vagy felkarjához, gumikés esetén a nyaka ELŐTT tett mozdulattal jelezzük, hogy meghalt! Miközben jól hallhatóan mondjuk neki, hogy "Le vagy késelve!" Mindkét esetben az illető medicelés lehetősége nélkül megy visszaállóra!
- Minél közelebb vagyunk az ellenfélhez, annál lejjebb célzunk az airsoft fegyverrel. Messziről elég valamerre felé lőni, középtávon, ahol már érdemben becélozható, a törzset célszerű lőni. Épületen belül és kis távolságon már inkább lábra lőjünk. A fej és az ágyék célzott lövése tilos. Bár előfordul találat, ezt el kell fogadni, mint a játék kockázatát!
- A játék ideje alatt nem építünk barikádot és nem torlaszoljuk el az ajtókat, ablakokat, nyílásokat. A veszélyesnek ítélt helyre vagy annak figyelésére őrt kell állítani, ha a parancsnok úgy gondolja! A nagy belső nyitott tereken belül fedezék építhető, ha az nem zárja el az áthaladást!
- A rádió használata akinek van, kötelező! Akinek nincs ajánlott beszerezni!

Meghívás csak a szervezőkön keresztül!

Kanadai titkosszolgálati jelentés a 2. amerikai polgárháborúról:

1 év telt el azóta, hogy elnöki utasításra az északi különleges alakulatok a lázadó déli erők ellen megkezdték offenzívájukat. Azonban a nagyvárosok elfoglalása nem járt a lázadó erők lefejezésével, demoralizálásával és megadásával. Sőt, a kiszorított déli haderő azonnal bekerítette ezeket a városokat, így katlanok alakultak ki, ahonnan se ki, se be. Az utánpótlást is légi úton kell biztosítani, ráadásul a lakosság azon része aminek védelmére érkeztek, őket is folyamatosan zaklatja. Állandóak a lopások, a rongálások és a merényletek. A határon átzúduló, a déli erők rendcsinálása elől menekülő civilek azonnal szétzilálták az északi infrastruktúrát is, folyamatosan fosztogatják az északi hátországot. A készülődő többszörös túlerőben lévő északi támadás így megtorpant mielőtt elindulhatott volna a határon keresztül. Állóháború alakult ki, amiből csak valami drasztikus változás billentheti ki a harcoló feleket.

Négy fegyverkutató mérnők megelégelve az északi kaotikus politikát és látva annak teljes kudarcát, úgy döntött déli oldalra szökik. Mielőtt azonban felvették volna a kapcsolatot velük, a frissen kifejlesztett fegyverrendszerek terveit egyikük elrejtette. Biztosíték gyanánt, ha esetleg a déliek sem lennének különbek. A találkozó azonban mindkét fél megelégedésére szolgált, így egy kisebb déli csapat elkísérte őket a tervek visszaszerzése céljából. Azonban eddigre az északi hírszerzés beazonosította a helyszínt és átdobott egy alakulatot, hogy mind a kutatókat, mind a terveket visszaszerezzék.

Északiak feladatai az első körben: Elfogni a kutatókat és visszaszerezni a terveket, 2 órájuk van arra, hogy ezt megtegyék. Addigra van kitűzve ugyanis a kivonás időpontja, velük vagy nélkülük, azaz addig meg is kell tartani akit, amit megszereztek!

Déliek feladata az első körben: Védeni a kutatókat és az Ő irányításukkal megszerezni a terveket. Viszont csak az egyik kutató fogja tudni hol vannak és azt a déliek sem fogják tudni, melyikük az! Elfogásuk esetén ki kell szabadítani őket és vissza kell szerezni a tervrajzokat. Az erősítés úton van, 2 óra amíg megérkezik, addig kell kitartani!

A második kör feladatai az első kör eredményeinek függvényében lesznek kiadva!

A játék végén minden kelléket vissza kell adni!!! A Medic szalagot is!!!

Medic rendszer: 1 db karszalag, bárki kötöz bárkit! Akinél esetleg bármelyik előző játékon ottmaradt, az kérem hozza magával! Fegyvertalálat nincs, taktikai visszaállás és baráti tűz van! Kivérzési idő 5 perc, várakozási idő a medic ponton nincs. Rajmozgás elrendelése vagy mellőzése az oldalparancsnok hatásköre! Rajmozgás esetén, visszaállás csak rajban! A medicelés menete: találat után hangosan szólunk, hogy megvolt, találat stb. Már közben tesszük fel a narancssárga kendőt. Eldöntjük, hogy oda tud jönni medicelni valaki vagy egyből menni kell a medicpontra (Taktikai visszaállás!). Max várakozási idő 5 perc, ez az a bizonyos kivérzési idő! A sérült, halott nem beszél csak sérült, halott mivoltára hívja fel a figyelmet. Megvárja amíg valaki odajön és felköti a fehér medic szalagot! A kötöző mozgathatja a sérültet, hogy kivigye a tűzvonalból, de csak lépésben, nem futva!

Dress Code:

Északi: Elsősorban woodland és Flecktarn/Lencsés, esetleg fekete, ha van rendőrségi vagy kommandós ruházat. Beleférnek a digitál minták is. Igyekezzünk minél sötétebb árnyalatokat használni ezen az oldalon. Akinek ez nem megy kék karszalag mindkét karon!

Déli: Elsősorban sivatagi minták és PMC, civil, félig civil vagy egyszínű ruházat, kivétel a fekete! Ezen az oldalon inkább a határozottan világosabb színekre törekedjünk. Ennek hiányában piros karszalag mindkét karon!

Kutatók: A déliek szerint, de akinek van kedve beöltözhet valami tudós félének!

A Kutatók egyben MP-k is lesznek, akik felhívhatják a szabálytalanságokra a figyelmet. Megtagadhatják a szabálytalan együttműködést és büntethetik is a játékost! Érdemesebb lesz elolvasni, mint utána duzzogni!!!

A kutatókra vonatkozó szabályok:
Tűzereje csekély, pisztoly vagy shotgun lehet csak nála, ez jelképezi szakképzetlenségét a tűzharc területén. Védhető egy adott ponton vagy kijelölt, de folyamatosan váltható testőrökkel akár mozoghat is! Ugyanaz a medic szabály vonatkozik rá, mint a többiekre. 1 db medic szalagja van, ha kilövik medicelhető, második találatnál a medic pontra megy. ( Itt érdemes bevárni néhány testőrt szükség esetére! ) Túszul ejthető akkor, ha dobatták és egyúttal lefegyverezték vagy amikor sárga kendővel a fején medicre vár. Ilyenkor a túszul ejtő fogja medicelni, lefegyverzi és már viheti is. Tehát amikor sárga kendővel a fején a medic pont felé sétál, akkor már nem lehet elfogni! Medic pont lefogása ilyenkor tilos, de ostoba dolog is egyben, hiszen akkor nem tud onnan kijönni, nem lehet elkapni! Túszként köteles végrehajtani fogva tartói utasításait ésszerű határokig természetesen, velük együtt mozoghat, de védhető akár egy fix ponton is. A medic szabály itt egy kicsit érdekessé válik. Ugyanis 2. találat esetén nem az eredeti, hanem a túszejtők medic pontjára köteles menni, ott pedig meg kell várnia egyvalakit minimum aki őrzi! A kiszabadítás menete nagyjából ugyanaz mint a túszejtésé, tehát medicelés közben, fogva tartók likvidálása után vagy szökés által.

Jelentkezők:
1.) autó
-Budesz
-Gazso
-Krilov
-StraubZ


A hozzászólást StraubZ összesen 2 alkalommal szerkesztette, legutóbb Csüt. Márc. 13, 2014 8:16 pm-kor.
StraubZ
StraubZ

Hozzászólások száma : 374
Join date : 2009. Oct. 27.
Age : 35
Tartózkodási hely : Pécs-Vasas

Vissza az elejére Go down

Re: 2014.03.16. Dombóvár, Zavargások 2022

Témanyitás  budesz on Hétf. Márc. 10, 2014 9:14 pm

jelentkezek
budesz
budesz

Hozzászólások száma : 83
Join date : 2012. Mar. 14.
Age : 31
Tartózkodási hely : Kozármisleny

Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére


 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.